Es presenta el llibre de receptes “Cuina de la Terra”, publicat pel CDR la Safor

Es presenta el llibre de receptes “Cuina de la Terra”, publicat pel CDR la Safor

Dimarts 20 de gener tindrà lloc la presentació del primer receptari que publica el Centre de Desenvolupament la Safor, amb el títol de “Cuina de la Terra”. L’acte es farà al Centre Social de Beniarjó, a les 19h.

Hi participaren Isabel Díaz, presidenta del CDR la Safor; Tere Estruch, veïna d’Ador que ha col·laborat en la recollida de les receptes; i Pep Solà, cuiner. En acabar la presentació, els assistents degustaran una mostra de dolços valencians i es regalarà un exemplar del receptari.

portada receptari

Al llibre “Cuina de la Terra” s’han aplegat 30 receptes de plats de la comarca elaborats amb productes de proximitat i de temporada, com els arrossos, dolços, conserves, salmorres i infusions. Aquest receptari naix de la voluntat d’unir els productes de la terra amb la gastronomia de la Safor.

El nostre objectiu és fomentar i dinamitzar l’economia de la Safor amb productes propis, és recuperar la biodiversitat agroalimentària. En aquest receptari trobareu plats que ens han ensenyat cuineres “de tota la vida”, persones que han dedicat molt de temps a buscar els millors productes i a cuinar-los. Volem mantindre vives les receptes tradicionals i intentar no perdre-les.

MENJARS
Coliflor amb abadejo
Gamba amb bleda
Bonítol al forn
Pastissos escaldats amb herbes
Pastissos fregits amb herbes
Coca de tomaca i pebrera
Carxofes arrebossades
Roselles
Bolets

ARROSSOS
Arròs caldós amb fesols secs, nap, penca i bleda
Arròs caldós amb faves, pèsols i carxofa
Arròs al forn amb fesols i nap/faves/cigrons
Cassola de napicol
Arròs melós amb caragols i bledes
Paella amb creïlla i ceba

DOLÇOS
Bunyols de carabassa
Rosegons
Coca de llanda
Polvorons
Coques de carabassa
Pastissos de Nadal
Pastissos d’aiguardent
Confitat de moniato
Cabell d’àngel
Melmelades

CONSERVA
Conserva de tomaca
Conserva de bajoca, fesol i carxofa

SALMORRA
Pebrera
Tomaca
Raïm de pastor
Penques
Ceba
Olives

INFUSIONS
Infusió timó (Thymus vulgaris)
Infusió de romaní (Rosmarinus officinalis)
Cua de gat
Camamilla
Novenari

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.