HIVERNACLE, un entorn segur de desenvolupament i creixement personal per a dones en risc d’exclusió social

HIVERNACLE, un entorn segur de desenvolupament i creixement personal per a dones en risc d’exclusió social

El CDR la Safor posa en marxa un nou programa per a l’any 2021, es tracta d’un programa pilot per a dones en risc d’exclusió per a l’inclusió sociolaboral, amb el nom d’HIVERNACLE, ja que es vol crear un entorn segur per al desenvolupament i creixement personal de les dones participants.

Aquest programa se centra en un dels col·lectius més castigats per la pobresa severa: les dones rurals en situació de risc o d’exclusió social de la comarca de la Safor, amb la finalitat de millorar les seues pròpies capacitats i del seu entorn comunitari que milloren les possibilitats per a la inserció sociolaboral de les participants en la comarca. Es tracta, doncs, de treballar en els principals obstacles per a la inserció laboral i social que aquest col·lectiu experimenta als àmbits individual, familiar i comunitari.

Amb el símil de l’Hivernacle, des del CDR la Safor es treballa en tres línies estratègiques i espais diferents de desenvolupament personal, grupal i comunitari:

1. Grup Focal de Suport: un espai per compartir i on les dones es tracten com a iguals i es reforcen mútuament, donant-se suport unes a altres. En aquest espai, a més, es treballen qüestions fonamentals per al creixement personal com l’autoconcepte, l’autoestima, la confiança, els rols de gènere, habilitats personals bàsiques, ús de les TICs, habilitats per a la cerca de treball, etc.

2.Espai formatiu,  on s’oferirà formació especifica per tal de millorar les seues competències professionals, a més de formació en drets laborals i formació en formes d’emprenedoria.

3.Agents de canvi social i comunitari mitjançant activitats de sensibilització social on les dones seran les protagonistes principals amb metodologies participatives.

Per aconseguir-ho, el CDR la Safor compta amb un equip tècnic format per una educadora social, una psicòloga i un formador.

El programa HIVERNACLE està subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

Més informació al telèfon 633 286 820

5 pensaments sobre “HIVERNACLE, un entorn segur de desenvolupament i creixement personal per a dones en risc d’exclusió social

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.