Joan Cascant: “L’aixada en una mà i l’ipad en l’altra”

Joan Cascant: “L’aixada en una mà i l’ipad en l’altra”

El membre del Celler de la Muntanya de Muro, Joan Cascant, va estar a l’Escola de la Terra per explicar el projecte de microvinya, el qual ha servit per crear un ecosistema empresarial de desenvolupament rural.

Cascant 01

Cascant va comentar que s’ha creat el segell ètic de microvinya, sota el paraigüa del qual es compleixen cinc premisses:
1. El productor ha de guanyar el que és just (és a dir, suficient per cobrir el cost de producció).
2.- El treball ha de ser respectuós amb la natura i s’han d’usar varietats autòctones.
3.- Hi ha una rendibilitat social (relacions transversals)
4.- S’ha de fer la promoció i el màrqueting a través de la nostra cultura.
5.- Hi ha una relació i participació amb l’educació, transmissió de coneixements.

Joan Cascant va dir una frase que pot resumir els nous projectes empresarials rurals: “L’aixada en una mà, i l’ipad en l’altra”. I va afegir: “És necessari un canvi de paradigma productius, s’ha de passar del concepte producció/venda al concepte d’aportació a la societat”.

El Celler de la Muntanya, segons Cascant, ha apostat per la venda directa dels productes de vi i oli, i per aportar valor social a la producció. En aquesta aposta està el minifundi, que és riquesa en el paisatge, en la llengua, en la biodiversitat… El minifundi és allò que diferencia aquest projecte davant de la competència.

Dins d’aquest projecte empresarial rural, el segell microvinya és sostenible i engloba altres conceptes, com la sobirania alimentària, bé comú i recuperació del paisatge.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.