La Diputació de València col·labora amb Coceder i el CDR la Safor en el programa per la igualtat de tracte en entorns rurals

La Diputació de València col·labora amb Coceder i el CDR la Safor en el programa per la igualtat de tracte en entorns rurals

La diputada de Diversitat, Dolors Gimeno, es reunix amb el president de COCEDER, Juan Manuel Polentinos, i la coordinadora del CDR la Safor, Blanca Llorca, per estudiar les accions conjuntes en prevenció de delictes d’odi.

La Diputació de València, a través de l’àrea de Diversitat, i amb la col·laboració de COCEDER (Confederació de Centres de Desenvolupament Rural), subvenciona un programa per a la igualtat de tracte, la no-discriminació i la prevenció de delictes d’odi en la població rural en la comarca de la Safor.

En una reunió mantinguda entre la diputada de Diversitat, Dolors Gimeno, i els representants de les entitats, el president de COCEDER, Juan Manuel Polentinos, exposà que segons les dades de l’informe d’evolució dels delictes d’odi de 2020, el total d’incidents d’odi a l’Estat és un 17% inferior a l’any anterior, però amb un augment de delictes contra persones amb discapacitat amb un increment del 62%, cap a la població gitana amb 57% i discriminació per sexe o gènere amb un 43% més.

A la Safor, el CDR de la comarca organitza tallers i xarrades als centres educatius i és l’entitat la que treballa especialment el món rural amb un treball amb les víctimes de delictes o discursos d’odi a través del programa que es va posar en marxa en 2020 a l’Oficina per a la Igualtat de Tracte, la No-Discriminació i la prevenció dels Delictes d’Odi. L’objectiu és atendre a víctimes de discriminació i fer una tasca de sensibilització, sobretot en la població jove de la Safor a través de tallers dinàmics als instituts de Secundària dels municipis de la comarca.

Gràcies a l’ajuda de la Diputació de València, en 2022 se celebrarà una conferència sobre delictes d’odi, una campanya en positiu sobre el bon tracte i formació al professorat sobre igualtat.

Estes ajudes s’emmarquen dins l’acord de coordinació interinstitucional entre la Diputació i la Generalitat Valenciana de 2021 per ajudar a associacions en matèria d’igualtat de tracte i no discriminació, objectius que es desenvolupen dins del pla de subvencions de la delegació de Diversitat de la Diputació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.