El curs, de 30 hores, és gratuït i presencial.
Dimarts i dijous, de 16 a 20h, a l’Escola FP la Safor de Beniarjó (carrer de Sant Marc, 10). Comença dimarts 6 de setembre.
El curs és impartit pel professor Emilio Martí, enginyer tècnic Agrícola i Forestal.

1- CONCEPTES BÀSICS
La matèria orgànica i la fertilitat.
Compostatge.
Fases del compostatge.
2- ASPECTES AMBIENTALS
Fertilització i agricultura sostenible.
Residus i economia circular.
Agricultura i canvi climàtic: el segrest de carboni en el sòl.
3- ASPECTES PRELIMINARS A L’AGROCOMPOSTATGE
La relació C/N.
Tipus de materials residuals susceptibles de ser compostats.
Residus agrícoles i forestals.
Residus ramaders.
Fibres residuals.
Residus agroalimentaris.
La matèria seca d’un residu i la seua determinació.
4- ELABORACIÓ D’AGROCOMPOST
Recordatori de conceptes.
Preparació de la pila.
Característiques dels materials de la pila.
Control del procés de compostatge.
Disseny del procés amb la calculadora de compostatge.
Maneig de la pila durant el procés.
Finalització del procés i maduresa.
El compost.
5- ASPECTES PRÀCTICS
Aspectes limitants del procés.
Optimització de la relació C/N.
Optimització de la densitat aparent.
Optimització de la humitat.
Optimització del pH.
Optimització de la conductivitat elèctrica.
6- EL COMPOST COM A PRODUCTE
Substàncies húmiques en el compost.
Propietats de valor afegit del compost: supresivitat i propietats fertilitzants/físiques.
Valor econòmic equivalent dels compostos.
Efecte del compostatge sobre patògens i contaminants. La qualitat del compost.
Efecte del compostatge sobre els patògens.
Qualitat del compost i legislació.
Avaluació de la qualitat del compost.
Efecte del compostatge sobre els plaguicides.
Ús del compost en agricultura.
7- ASPECTES NORMATIUS
El compostatge en el context de l’economia circular.
Normativa nacional.
Normativa autonòmica valenciana.
Guia tècnica d’agrocompostatge.
Curs subvencionat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.
Compostatge