El CDR La Safor organitza tallers als municipis de la Vall de Vernissa per abordar la qüestió del despoblament i l’habitabilitat dels pobles

El CDR La Safor organitza tallers als municipis de la Vall de Vernissa per abordar la qüestió del despoblament i l’habitabilitat dels pobles

El CDR La Safor organitza les jornades Com vivim als pobles? Passat, present i futur de la Vall de Vernissa, amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alfauir, Almiserà, Llocnou i Ròtova, pobles on, durant les pròximes setmanes, es realitzarà un taller on tractar com s’habita a cada poble.

El taller s’organitza dins del programa de COCEDER per a la sensibilització i conscienciació sobre el despoblament i la necessitat d’emprenedoria al món rural, subvencionat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. La dinàmica pretén establir un debat amb les assistents sobre la realitat de cada poble d’aquesta zona de la comarca, dels reptes i de les necessitats de la població local.

Així mateix, s’explicarà el programa de COCEDER en el qual treballa el CDR La Safor, que actua contra el despoblament i per l’emprenedoria rural a la comarca.

La programació dels tallers serà la següent: dimarts 14 de juny a les 18.30 hores al Centre Social d’Almiserà; dijous 16 de juny a les 18.30 hores a la Sala d’Audiovisuals de l’Auditori Municipal d’Alfauir; dimarts 21 de juny a les 18.30 hores al Centre Social de Llocnou de Sant Jeroni i dijous 30 de juny a les 19.30 hores a la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Ròtova.

Des del CDR La Safor s’anima a tot el veïnat del poble i als càrrecs institucionals a assistir i a aportar la seua visió sobre el poble, a opinar sobre els problemes i necessitats que presenta i a dir la seua sobre el que caldria per millorar la vida en ell.

La Vall de Vernissa, la zona amb més perill de despoblament de la comarca

A través de les jornades “Com vivim als pobles? Passat, present i futur de la Vall de Vernissa” el CDR la Safor pretén consolidar la relació amb aquests municipis de la comarca, on ja es realitzen accions puntuals, per treballar colze a colze en la problemàtica transversal del despoblament que afecta a aquesta zona.

En aquesta ocasió, el CDR serà dinamitzador d’unes sessions participatives on el veïnat serà el que recorde com es vivia, el que plantege com es viu ara i el que expose com podria millorar la qualitat de vida al seu poble.

La zona històricament coneguda com la Vall de Vernissa té la seua pròpia idiosincràsia dins de la comarca de la Safor, per la seua localització i per com s’ha estructurat la vida als pobles, així com els sectors laborals predominants, encara eminentment agrícoles. Ara per ara, segons els indicadors de població de les últimes dècades, en aquesta zona és on més població s’ha perdut de tota la comarca, un fet que requereix d’atenció per evitar l’abandonament dels pobles.

Tant per la seua estructura socioeconòmica com per la realitat que es viu als pobles, el CDR La Safor ha considerat necessari centrar el seu treball contra el despoblament en aquesta zona, i considera que ha de ser escoltada amb atenció per afrontar els reptes de futur de forma precisa i adaptada al territori.

Després de mantindre una ronda de contactes amb les corporacions municipals de cada poble de la zona, el CDR La Safor ha considerat oportú estendre aquestes jornades a cada poble per facilitar puguen assistir totes les persones que vulguen i que no puguen desplaçar-se, a banda de considerar que els reptes locals han de fer-se front des d’un treball local. Per això, aquestes jornades, municipi per municipi, busquen apropar-se al veïnat, intercanviar coneixements i establir vincles i línies de treball amb cada poble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.