El CDR la Safor impulsa un banc de terres comarcal per promoure el relleu generacional agrícola i evitar l’abandonament

El CDR la Safor impulsa un banc de terres comarcal per promoure el relleu generacional agrícola i evitar l’abandonament

El CDR la Safor, a través de COCEDER i l’Escola de la Terra, torna a llançar el banc de terres comarcal per a la captació de parcel·les agrícoles en desús que puguen servir a persones que volen tindre una primera experiència en el sector agrícola o que volen incorporar-se laboralment al sector.

Les persones interessades poden contactar amb l’equip de desenvolupament sostenible del CDR la Safor, als telèfons 960 437 489 – 681 944 621, i al correu despoblament@fpsafor.com

El banc de terres, cases i negocis és un projecte engegat pel CDR la Safor l’any 2018 a través de COCEDER (xarxa espanyola de Centres de Desenvolupament Rural) dins d’un programa estatal de sensibilització i conscienciació sobre el despoblament i la necessitat de l’emprenedoria al món rural, programa que es realitza a unes huit comunitats autònomes de l’Estat. Està subvencionat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

L’objectiu d’aquest banc de recursos, visible a la web volveralpueblo.org, és fer visible les oportunitats que existeixen al món rural, en forma de cessió, arrendament, lloguer o venda, per promoure l’assentament de famílies i així evitar el despoblament incipient que existeix en els pobles rurals.

Des del CDR la Safor realitzen una crida a ajuntaments i altres entitats implicades en el món agrícola per donar a conéixer el banc de terres i ampliar l’oferta de terres existent que actualment compta amb 11 parcel·les agrícoles per a la cessió i l’arrendament de les mateixes. L’objectiu del qual és fer visible aquest recurs, per atraure a noves pobladores als pobles de la comarca, i promoure entre les habitants de la comarca el relleu generacional i l’emprenedoria laboral agrícola.

Compromís del CDR la Safor amb el sector agrícola

Actualment, l’entitat comarcal està treballant en promoure el sector agrícola com a sector econòmic estratègic i prioritari per a la comarca de la Safor. Les accions realitzades van des de cursos, xerrades i formacions, fins a un servei d’assessoria agrícola dins de l’Escola de la Terra i un servei individualitzat d’acompanyament per a emprendre laboralment.

El servei d’assessorament agrícola, encetat aquest any dins de l’Escola de la Terra del CDR, naix del compromís de l’entitat comarcal amb el sector primari, que ara mateixa està sent maltractat i presenta una sèrie de problemàtiques compartides i complexes.

Aquest servei està enfocat a escoltar, assessorar i acompanyar a llauradores i a propietàries de terres que volen repensar la seua producció i enfocar-la cap a la diversificació de cultius i cap a unes pràctiques agroecològiques i sostenibles. Per a això el centre s’ha aliat amb una sèrie de professionals, de la comarca i d’altres entitats que treballaran per resoldre tots els dubtes i entrebancs existents.

Contacta amb l’equip de desenvolupament sostenible del CDR la Safor, als telèfons 960 437 489 – 681 944 621, i al correu despoblament@fpsafor.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.