El projecte BIOCURES espera treballar amb 15 joves de la Safor en risc d’exclusió social

El projecte BIOCURES espera treballar amb 15 joves de la Safor en risc d’exclusió social

Continuem amb BIOCURES (Biocuidados), el projecte innovador del CDR La Safor i Coceder, que té com a finalitat treballar amb joves en risc d’exclusió social de la nostra comarca per tal d’evitar l’institucionalització. Mitjançant un acompanyament individualitzat i centrat en la persona i el seu entorn, es pretén afavorir la situació dels i de les joves, així com servir de guia per a l’elaboració dels seus propis plans de vida.

El projecte, que està elaborant-se juntament amb altres Centres de Desenvolupament Rural associats a Coceder, es troba en fase de disseny, però s’espera una prompta implementació. S’estima una intervenció per a 10-15 joves d’ací fins a desembre de 2024.

L’equip de BIOCURES està format per tres professionals de l’àmbit social (sociòloga, treballadora social i educadora social), les quals són les encarregades de dur el projecte endavant i de vetlar per l’adequació a les necessitats dels i de les joves amb les que treballen. És per açò, que s’ha realitzat un DAFO de la Safor i un mapa de problemes per tal d’aterrar BIOCURES, i els seus objectius a la realitat de la nostra comarca.

En aquesta primera fase del projecte, s’han establert comunicacions i lligams amb diverses entitats, institucions i càrrecs públics de la comarca, així com amb representants del govern valencià i de la Universitat Politècnica de València. Destaquem, d’entre elles, reunions amb el Director General de Desenvolupament Rural, David Torres, amb la Secretaria Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia; reunions amb la Xarxa Jove de la Safor-Valldigna i la tècnica d’Igualtat de la Mancomunitat de La Safor, les Educadores Socials de la Mancomunitat de la Safor, així com amb diversos IES i diferents entitats socials de la comarca  .

A més a més, les components de l’equip professional de BIOCURES estan rebent diverses formacions per tal de dur a terme una intervenció personal el més centrada en la persona possible. Una vegada realitzada la primera acció formativa “Introducció al model d’atenció integral centrat en la persona”, s’ha decidit continuar amb un segon curs, que es realitzarà durant el mes de Maig, anomenat “Introducció a l’atenció integral i centrada en la persona per a equips professionals de Coceder i dels Centres de Desenvolupament Rural associats”.

Paral·lelament, està tenint lloc el programa formatiu “Dinàmiques facilitadores per a què la persona responga al pla de vida”.

El projectes BIOCURES està vinculat al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, de la Secretaria d’Estat de Drets Socials, i finançat per la Unió Europea- Next GenerationEU.

Advertisement

Un pensament sobre “El projecte BIOCURES espera treballar amb 15 joves de la Safor en risc d’exclusió social

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.