El programa pilot HIVERNACLE conclou amb l’apoderament de les dones rurals

El programa pilot HIVERNACLE conclou amb l’apoderament de les dones rurals

El programa pilot HIVERNACLE ha sigut durant 2021 un espai de creixement i desenvolupament personal, on s’ha enfortit les capacitats personals i l’apoderament d’un grup de dones rurals de la comarca de la Safor.

Utilitzant el símil de l’HIVERNACLE, el CDR la Safor ha treballat en tres línies estratègiques o espais diferents de desenvolupament personal, grupal i comunitari: 

Durant la primera fase (enfortir les arrels) es va configurar un grup de suport amb 10 participants. En aquesta etapa,  acompanyades per una psicòloga i una facilitadora, el grup de dones va treballar la cohesió de grup, la indagació creativa sobre els propòsits del grup, autoconcepte, rols de gènere, intel·ligència emocional i comunicació assertiva i no violenta. El resultat ha sigut positiu per a l’apoderament individual i grupal. Les participants han tingut un rol actiu i protagonista dins del projecte. A petició del grup, l’acompanyament psicològic va continuar realitzant-se de forma individual durant tot el període del projecte per tal de treballar les històries de vida. També s’ha continuat realitzant sessions de facilitació grupal a petició de les participants per a la gestió emocional i resolució de conflictes. 

Durant la segona etapa (fer créixer  el tronc i les branques), les participants han fet tallers prelaborals, informàtica, taller de vídeo currículum i taller de drets laborals. Complementant açò algunes passen a ser ateses pel servei individual d’orientació laboral que el CDR la Safor posa a disposició de totes les participants per tal de elaborar currículums actualitzats i preparar entrevistes de treball. Com a resultat les dones s’inscriuen en diverses ofertes de treball i s’aconseguixen les primeres 3 insercions laborals.  En aquesta etapa també es realitza la formació específica en Animació de Grups. En aquest formació es fonamental per a pujar un grau més el nivell de participació del grup, Al acabar aquesta etapa aconseguim 3 noves insercions formatives.

L’última etapa (fer créixer nous brots) s’ha preparat una campanya de sensibilització on les dones participants adquireixen el rol d’educadores populars, passant a ser voluntàries del CDR la Safor. Amb les seues històries de vida, i mitjançant la tècnica de les Biblioteques Humanes, aconseguim sensibilitzar a professionals i futurs professionals de la intervenció social sobre els estereotips, discriminacions i prejudicis, que pateixen les persones en situació d’exclusió i portar a debat la necessitat de replantejar-se la pràctica de la intervenció social. En total participen 80 persones. 

Programa subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Beniarjó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.