Primer estudi sobre la presència de nitrats i plaguicides en les aigües i peixos del riu Serpis

Primer estudi sobre la presència de nitrats i plaguicides en les aigües i peixos del riu Serpis

Miguel Parra, graduat en Ciències Ambientals per la UPV, va presentar la investigació sobre la concentració de plaguicides i nitrats al riu Serpis, al llarg de 20 quilòmetres, entre Vilallonga i Gandia. Es la primera vegada que es caracteritza la tendència espacial i temporal: s’han pres mostres en 5 punts del riu i en 4 dies diferents de 2020.

PODEU LLEGIR LA INVESTIGACIÓ ACÍ i l’Annex.

Les anàlisis de la concentració de nitrats han mostrat una tendència general creixent a mesura que el riu avança cap a la desembocadura. S’ha trobat la màxima concentració de nitrats en l’aigua a l’altura del Real de Gandia, encara que els valors no són preocupants, estan per sota dels límits legals establerts.

La proliferació d’algues observades en el treball des de febrer fins a juny de 2020 fa pensar que la temperatura i els nitrats tenen un paper molt important en aquesta proliferació.

Les anàlisis de plaguicides en les argüies i peixos del riu Serpis han revelat concentracions molt baixes o inexistents en la majoria dels punts de mostreig i en els mesos analitzats. Tanmateix, si es va detectar mercuri en tots els punts, sobretot a Vilallonga, segurament pels sediments acumulats de l’embassament de Beniarrés.

Miguel Parra aconsella engegar campanyes d’informació i formació sobre bones pràctiques agrícoles, l’ús sostenible dels productes químics agrícoles i la posada en marxa de solucions basades en la naturalesa que ajuden a la retirada o a la degradació natural dels contaminants, a la prevenció que aquests contaminats arriben a les aigües subterrànies i als ecosistemes aquàtics.

Aquesta investigació està subvencionada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Ministeri per a la Transició Ecològica.

PODEU LLEGIR LA INVESTIGACIÓ ACÍ i l’Annex.

Ací podeu vore la presentació de la investigació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.