Les dones com a peça clau en COCEDER: el 81% de les seves persones treballadores

Les dones com a peça clau en COCEDER: el 81% de les seves persones treballadores

L’entitat, a la qual pertany el CDR la Safor, desenvolupa diverses accions dirigides a aquest col·lectiu, amb més manca d’oportunitats, si és possible, en el món rural

La Confederació de Centres de Desenvolupament Rural, COCEDER, creu fermament en el paper de la dona en tots i cadascun dels àmbits de la nostra societat, i per això, des de fa anys dóna suport a un col·lectiu, que ja és majoritari en totes les escales de l’organització.

De fet, de les 783 persones treballadores amb què compta l’entitat i els seus centres associats, 636 (81%) són dones, mentre que únicament 147 (19%) són homes. Unes xifres que s’assemblen molt a les de les persones voluntàries que complementen l’organització, ja que del total de 749, un elevat 65% (488 persones) són dones, mentre que el 35% (261 persones) restant està compost per homes .

Per la seva banda, en l’àmbit de les persones sòcies, la paritat és gairebé idèntica, atès que, de 1.897 persones sòcies, 948 (49%) són dones i 949 (51%) homes.

Per aquest, i per altres motius que es detallen a continuació, COCEDER és, sens dubte, una entitat amb gran valor humà, sobretot, del gènere femení que, durant el 8M reivindica els seus drets i llibertats per tota la geografia espanyola, a causa de la celebració del Dia Internacional de la Dona.

Unes dones que en l’àmbit rural compten amb menys oportunitats que els homes, ja siga per qüestions laborals, familiars, socials o un cúmul de totes elles. Per això COCEDER desenvolupa accions dirigides a aquest col·lectiu, com les següents:

• Activitats sociosanitàries: dirigides a la prevenció dels problemes de salut específics de les dones amb la incentivació i pràctica d’exercici físic, xerrades i jornades formatives i informatives i servei d’atenció psicològica per a acompanyar-les en el seu procés de canvi i creixement personal.

• Programa de Sensibilització sobre Igualtat d’Oportunitats i Igualtat de Gènere així com prevenció de la violència de gènere, que s’encarreguen d’assumir que totes les persones som iguals i que comptem amb les mateixes opcions de cara a afrontar la nostra vida en totes les àrees de la mateixa, amb activitats com jornades, tallers, formació, etc. amb la finalitat de fomentar la major capacitat d’autosuficiència i autonomia d’aquestes.

• Programa de Suport a l’Autocupació encaminat a informar i donar suport a persones desocupades que, o bé no s’han plantejat l’opció d’auto ocupar-se o que no disposaven de prou informació i assessorament necessari per dur a terme les seves iniciatives empresarials, a més de la tramitació de microcrèdits.

• Educació per a Persones Adultes que permet comptar amb la formació i competències clau, necessàries per afrontar el seu present i futur laboral i familiar, de cara a possibles oportunitats professionals que milloren la seva situació.

• Programa de Formació i Inserció Sociolaboral a través de microcrèdits, qualificació laboral de la dona, principalment en les àrees d’atenció a la dependència, ajuda a domicili, neteja, informàtica i igualtat de gènere, entre d’altres. Cursos i jornades formatives, etc, gràcies a la informació i les tutories personalitzades.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.