L’Escola de la Terra i el CDR la Safor van organitzar una xarrada sobre diferents models d’horts socials que trobem a la comarca de la Safor. Hi va participar Rosa Canet, mestra del CRA Mondúver-Safor de Potries, que va explicar el projecte Hort i Cultura que posa en contacte l’alumnat de l’escola amb les persones que coneixen la terra. Segons Canet, es tracta d’un traspàs de coneixements, ja que l’escola és tot l’entorn. Trenquen les parets de l’escola i de les assignatures i s’aprén sobre l’organització del treball, l’oratge i el camp.
També va parla Òscar Olivares, tècnic d’Agricultura de l’Ajuntament de Gandia i la persona encarregada de gestionar els horts urbans. Per a Olivares, els horts urbans de Gandia són espais de socialització, ja que a les parcel·les hi conviuen persones jubilades, escoles i associacions. La idea és crear una anella verda al voltant de la ciutat a la qual es puga accedir a peu. Un dels problemes que va comentar Òscar Olivares és el compostatge de les restes vegetals.
En darrer lloc, José M. Peiró i Montse Bernàcer, membres de la Col·lectiva van explicar aquest projecte autogestionat que tenen el bancal al Real de Gandia. L’objectiu de la Col·lectiva és l’apoderament i l’autoabastiment dels seus membres, a més de la sobirania alimentària. I van posar en marxa una moneda social: l’Eco, que serveix per intercanviar serveis. Cada membre aporta i agafa segons les seues necessitats. Els excedents s’intercanvien amb altres col·lectius i als Mercats del Trenet.