La mel pura cristal·litza

La mel pura cristal·litza

La xarrada taller sobre les maneres d’identificar la mel de qualitat va alçar molta expectació i la sala de conferències es va omplir de gom a gom per escoltar Carlos Muñoz, apicultor valencià i responsable del sector apícola del sindicat la Unió. Segons Muñoz, la mel pura o crua tendeix a cristal·litzar, és a dir, a fer-se dura. Aleshores, la mel comercial o industrial, on es barregen diferents mels i altres productes, no es fa dura mai.

mel1

Carlos Muñoz va explicar que al País Valencià hi ha bona mel, però la mel que trobem als supermercats són exportades. Són mels barates i de baixa qualitat, que provenen de la Xina, Argentina i Mèxic. Carlos Muñoz va posar l’exemple de les mels que es venen a Mercadona i Consum. La mel de l’apicultura valenciana no està als nostres supermercats.

A l’estat espanyol, segons Carlos Muñoz, un dels principals problemes és la sobreproducció de ruscos. Aquesta competència entre ruscos provoca que la producció siga menor. A més, s’importen mels de baixa qualitat que estan ultrafiltrades (queden líquides) i, a més, no hi ha controls. El cost de producció de la mel valenciana és de 2,5€/kg, mentre el cost de producció de la mel de la Xina és d’1€/kg.

Els assistents van participar en un taller on es va observar el color (segons la flor del nèctar), i on van olorar i tastar diferents mels.

mel2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.