Taula redona sobre “El cultiu del raïm: vi i pansa”

Taula redona sobre “El cultiu del raïm: vi i pansa”

El CDR la Safor i l’Escola de la Terra ha programa una taula redona sobre “El cultiu del raïm: vi i pansa”, dimecres 25 de març a l’escola d’FP la Safor de Beniarjó. La xarrada serà moderada per l’expert en riuraus i el món de la pansa a les comarques centrals, Carlos Fuster Montagud.

raïm i pansa web

Hi participen gent relacionada amb el raïm a les seues diverses vessants:
Ernest Mahiques, productor de vinya moscatell a Montitxelvo.
Vicent Minyana, propietari del riurau de Secundina, Ador, on el passat agost es va recuperar la tradició
de l’elaboració de la pansa escaldada a la comarca.
Vicent Tomàs, del Celler Tomàs Torres de Carrícola.
Jose Maria Bolufer, del projecte Biomoscatell Celler Alter de Benimaquia, de Poble Nou de Benitatxell.
– I Eva Pizzarro, sommelier natural del Xeraco i que ens mostrarà la visió dels experts de la gastronomia.

Amb aquesta activitat volem tractar el tema del futur del raïm i els seus derivats (vi, raïm de taula, pansa…) a
l’àmbit de les comarques centrals valencianes, una zona tradicionalment relacionada amb el conreu del raïm
i que, per la generalització massiva de la taronja des d’inicis del segle XX i per la voracitat urbanística de la segona meitat de segle, ha arribat a una situació de quasi desaparició.

Entre convidats a la taula redona i el públic assistent s’intentarà respondre a preguntes com:
Hi ha futur per al raïm?
És possible que els vins de les comarques centrals troben lloc al mercat?
Es l’agricultura ecològica una eixida viable?
I què fem amb la pansa?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.