Dimarts: Xarrada sobre la importància de la conservació de les llavors locals

Dimarts: Xarrada sobre la importància de la conservació de les llavors locals

llavors ací

L’Escola de la terra i el CDR la Safor us conviden a la conferència sobre les llavors valencianes, que tindrà lloc el proper dimarts 4 de març, a les 19 h, al Centre de FP La Safor (c/ Sant Marc, 10), a Beniarjó.

Comptarem amb Pep Roselló, membre de Llavors d’ací i investigador de l’IVIA especialitzat en agricultura ecològica.

Llavors d’ací es va crear amb la finalitat de treballar en la recerca, la conservació, la promoció i la recopilació de tota la informació relacionada amb les varietats tradicionals del País Valencià, per a què tornen a ocupar el lloc que les correspon en la vida dels nostres pobles… Treballar amb llavors tradicionals és una forma de potenciar la cultura popular i de promoure la diversitat agrària, les formes de cultiu tradicional i la revalorització d’allò local. A més a més, són molt adequades per a emprar-les en agricultura ecològica.

ELS OBJECTIUS PRINCIPALS DE L’ASSOCIACIÓ SÓN:
– Conèixer, recuperar i conservar les varietats tradicionals agràries.
– Realitzar accions, projectes i programes de sensibilització per a promoure l’ús de les varietats tradicionals dins del marc de l’agricultura ecològica.
– Establir una xarxa d’intercanvi d’informació i materials entre agricultors i aficionats.
– Defensar la recuperació del coneixement agrari sobre els cultius i costums associats al camp.
– Reclamar el retorn del dret dels agricultors a decidir sobre els recursos genètics agraris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.